Ako správne dezinfikovať plochy vo vašej firme?

Ak sa vaša spoločnosť otvára po dlhých týždňoch karantény, prinášame vám niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu dodržiavať epidemiologické nariadenia hlavného hygienika a vďaka ktorým udržíte vo vašej firme čisté prostredie, čím ochránite zdravie svojich zamestnancov.

Prostriedky na báze alkoholu

Dezinfekčné prostriedky by mali byť na báze alkoholu. Dezinfikovať by ste mali všetky pracovné nástroje, a teda napríklad aj regály alebo prepravky tam, kde sa ich dotýkajú zamestnanci. Samozrejmosťou je dezinfekcia kľučiek a iných spoločných priestorov.

Perte na dovolené maximum

Ak majú vaši zamestnanci pracovné oblečenie alebo pomôcky, ktoré sa dajú prať, vždy ich perte na najvyššiu možnú teplotu, ktorú daná látka ešte znesie podľa štítka. Vysoká teplota spoľahlivo zabije všetky vírusy aj baktérie.

Čo žehlenie?

Bavlnené rúška majú jednu veľkú výhodu. Dajú sa žehliť a tým pádom sa nemusia až tak často prať. Poriadne rozpálená žehlička expresne zabije všetky mikroorganizmy na rúšku a dokážete ich tak uviesť do pôvodného stavu v rádoch desiatok sekúnd.

Nezabudnite na pravidelnosť

Hygienické zariadenia a napríklad aj spoločné kuchyne odporúčame dezinfikovať po každom zamestnancovi, minimálne však každú hodinu. Ak tieto miesta navštevujú aj vaši hostia napríklad v reštaurácii, dodržiavajte nariadenia hlavného hygienika pre dezinfekciu priestorov.

Používajte ochranné prostriedky

Hygienické prostriedky dokážu byť naozaj agresívne a poškodiť vaše ruky. Je nevyhnutné, aby ste počas všetkých prác mali na rukách ochranné rukavice. Odporúčame nosiť aj rúško a okuliare, ktoré ochránia vaše dýchacie cesty a oči pred agresívnymi výparmi alebo pred prípadnými kvapôčkami, ktoré by mohli podráždiť vašu pokožku.