Cateringové digestory a ďalšie nenahraditeľné vybavenie reštaurácií

Vybavenie reštaurácie je nesmierne dôležité, pretože efektivita práce kuchárov a pomocného personálu závisí od zakúpeného vybavenia, nábytku a doplnkov. Pri rozhodovaní o konkrétnych položkách je vhodné starostlivo definovať svoje očakávania a potreby, pretože nákup týchto výrobkov je investíciou na mnoho rokov.

V tomto článku sme pre našich čitateľov pripravili najobľúbenejšie kuchynské spotrebiče (napríklad digestory), ktoré by nemali chýbať v žiadnej profesionálnej kuchyni. Všetky položky, ktoré spomíname v našom článku, sú k dispozícii v mnohých rôznych variantoch, takže si každý určite nájde niečo pre seba. Pokiaľ Vás táto téma zaujíma, prečítajte si celý článok. Prajeme príjemné čítanie!

Ktorý digestor zvoliť?

Digestor pre gastronómiu je inovatívny spotrebič, ktorý používateľom ponúka mnoho možností. Jej hlavnou úlohou je predovšetkým odvádzať paru a pachy z pripravovaných pokrmov a následne ich (vďaka ventilačnému potrubiu) vypúšťať von. Okrem toho umožňuje odstraňovať zo vzduchu škodlivé plyny a častice tuku, ktoré sa môžu počas varenia usadzovať.

Pri rozhodovaní o výbere vhodného digestora pre gastronómiu je potrebné najskôr zvoliť typ produktu. Najobľúbenejšími modelmi dostupnými na trhu sú digestory s odsunom, indukčné digestory a digestory s odsunom a indukciou. Výber správneho spotrebiča závisí od individuálnych preferencií každého klienta. Za pozornosť stoja materiály použité pri konštrukcii daného modelu (odporúča sa najmä nerezová oceľ) a samozrejme tvar digestora (lichobežníkový, krabicový alebo šikmý).

Gastronomické drezy – stavte na výrobky z nerezovej ocele!

Ďalšou dôležitou položkou, ktorá by nemala chýbať v žiadnej reštaurácii, je gastronomický drez. Oplatí sa zvoliť model, ktorý je celý vyrobený z nerezovej ocele. Ide o materiál s antikoróznymi vlastnosťami – to znamená, že je odolný voči vode, vysokým aj nízkym teplotám a všetkým druhom poškodenia. Drezy z nerezovej ocele sa veľmi ľahko udržujú v čistote, pretože sú odolné voči chemikáliám a neabsorbujú pachy ani zvyšky potravín.

Gastronomické drezy dostupné na trhu sú najčastejšie vybavené jednou, dvoma alebo troma veľkými komorami.

Gastronomické pece pre malé aj veľké gastronomické podniky

Cateringové pece sú spotrebiče, ktoré umožňujú piecť a zapekať pokrmy. S týmto zariadením môžete pripraviť mnoho fantastických pokrmov, ktoré určite potešia všetkých Vašich zákazníkov! Na trhu nájdete elektrické pece, ktoré sú napájané elektrinou, a plynové modely, ktorých každodenná prevádzka je podstatne lacnejšia.

Pri výbere konkrétneho výrobku je dôležité venovať pozornosť celkovému výkonu spotrebiča, rozsahu regulácie teploty a taktiež funkciám, ktoré daná pec ponúka. Daný modelu je potrebné prispôsobiť Vašim požiadavkám. Skvelou alternatívou ku klasickým peciam pre gastronómiu sú konvektomaty, ktoré si v posledných rokoch získali značnú obľubu medzi užívateľmi a reštaurátormi.

Na čo slúži gastro chladnička?

Poslednou položkou, na ktorú sa v tomto článku bližšie pozrieme, je gastro chladnička. Prístroj je vhodný na skladovanie nápojov v sklenených a plastových fľašiach. V tomto type stroja sa skladujú aj iné potraviny – chladnička na verejné stravovanie je multifunkčná a spoľahlivá. Na trhu sú k dispozícii modely s rôznou výškou, šírkou a kapacitou, takže ich ľahko umiestnite do svojho stravovacieho zariadenia.

Foto: freepik.com